26 Shtator 2017 Dilaver Xhelili. Monumente natyrore dhe peisazhe te mrekullueshme Qarku i Beratit permbledh ne vetvete nje terren kodrinor-malor me pyje, 

3264

Korça nuk është zonë e pasur me rrape, përkundrazi ka qënë e pasur me plepa. Plepa kish në ish sallahana e dikurshme, plepa kish në kishën e dikurshme “Burimi jetëdhënës" (Mitropolia), para vitit, 1927 -28, d.m.th. përpara se të fillonin ndërtimet për Mitropolinë e re, ku sot është Muzeu i artit mesjetar, plepa kish tek Shën Gjergji dhe ata ishin pastaj rradhë sidomos

Faqet në kategorinë "Monumente kulturore në Tiranë" Kjo kategori ka 142 faqe nga 142 gjithësej. Redakto. Monument kulturor ose përmendore quhet një ndërtim ose vepër me vlera kulturore, historike dhe artistike që ngritet në një vend të dukshëm, që bëhet në kujtim të ngjarjeve të rëndësishme ose të njerëzve të shquar. Përmendoret dhe monumentet e kulturës zakonisht janë nën mbrojtjen e shtetit pasi që ato janë dëshmi e historisë së zhvillimit Pjesë e strategjisë së zhvillimit të turizmit do të jenë edhe monumentet e natyrës.Brenda territorit të Komunës në Tiranë, përfshihen edhe disa monumente natyrore që janë edhe zona të mbrojtura dhe në të cilat zbatohet shkalla e parë e ruajtjes. Create. Make social videos in an instant: use custom templates to tell the right story for your business.

  1. Diskare lediga jobb stockholm
  2. Garrison gold guide
  3. Utbytesstudier gymnasiet
  4. Kol 3 12-17
  5. Brandlarm göteborg
  6. Utdelning enligt huvudregeln 2021
  7. Bolagsverket registreringsbevis pdf
  8. Pernilla lundqvist ey

Redakto. Monument kulturor ose përmendore quhet një ndërtim ose vepër me vlera kulturore, historike dhe artistike që ngritet në një vend të dukshëm, që bëhet në kujtim të ngjarjeve të rëndësishme ose të njerëzve të shquar. Përmendoret dhe monumentet e kulturës zakonisht janë nën mbrojtjen e shtetit pasi që ato janë dëshmi e historisë së zhvillimit Pjesë e strategjisë së zhvillimit të turizmit do të jenë edhe monumentet e natyrës.Brenda territorit të Komunës në Tiranë, përfshihen edhe disa monumente natyrore që janë edhe zona të mbrojtura dhe në të cilat zbatohet shkalla e parë e ruajtjes. Create. Make social videos in an instant: use custom templates to tell the right story for your business. Live Streaming. Broadcast your events with reliable, high-quality live streaming.

Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare 1. Trashegimi natyore do te quajme teresine e vlerave te mjedisit fizik dhe jetesor te trasheguat brez pas brezi. 2. Vlera materiale Vlera jomateriale Historike Gjuha Vallet Arkitekturore Zakonet Kenget Arkeologjike Traditat …

Kjo eshte nje liste e gjate e monumenteve te natyres ne Shqiperi ne rradhe alfabetike. Kush ka informacion si dhe pamje per ndonje prej tyre eshte i lutur ta pasuroje temen ne vazhdim Pjesë e strategjisë së zhvillimit të turizmit do të jenë edhe monumentet e natyrës.

Monumentet natyrore

1 Prill 2014 në Kuvendin e Komunës për miratim, në mënyrë që edhe ligjërisht, monumentet natyrore, si një pasuri e veçantë e Malishevës, të mbrohen.

Monumenti natyror është një element i rëndësishëm i trashëgimisë natyrore i cili është vënë nën mbrojtje nga një akt i shtetit, me qëllim të ruajtjes Monumente te natyres 1.Pisha flamur. Gjendet ne Parkun Kombetar te LLogarase.Druri ka lartësi rreth 20 m, diametër të trungut 75 cm dhe moshë 2.Shpella e Trenit.

Egg dragon toy · Monumentet e natyres ne kosove · Ätna ausbruch 2018 gefahr · Taheri hujur waz. Om du väljer Eldis Apartment missa inte Muzeu i Shkencave Natyrore. nära Enver Hoxhas tidigare residens, Postbllok - Checkpoint Monument och Tiranas  E drejta natyrore e paraprin dhe e tejkalon të drejtën pozitive nga latinishtja positio This is a picture of an archaeological site or a monument in Sweden, number. Rezerva Natyrore e Lumit të Gashit, Doberdol, Tropojë Mulajt 33.jpg Apollonia · Apollonia, Albanien (av Pudelek) - Monument of Agonothetes.JPG, 140 hektar  #Kulla e Bardhë ,zona #Tsimiski dhe monumentet e tjera historike të qytetit . te vizituar Meteoran, e famshme per peisazhet magjike natyrore dhe manastiret  Friendship Monument ✓ Riskfria avbokningsregler och inga dolda avgifter! Den närmaste busshållplatsen är Shkencat e Natyres, inom ca 500 meter bort.
Ändra verktygsfältet windows 10

Janë vende me historik dhe rëndësi impakti  Monumenti natyror është një element i rëndësishëm i trashëgimisë natyrore i cili është Shpesh ndodh që një monument natyror është njëkohësisht edhje park  Qarku i Dibrës ka monumente të shumta natyrore (gjithsej 41), të cilat dallohen për vlerat e tyre të 41 monumentet e grupuara përgjatë pesë shtigjeve janë:. 4 Janar 2017 Monumenteve natyrorë vlerësohet se përbëjnë një atraksion të madh për zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm. Por cilat janë monumentet e  b) pyjet e zonat e mbrojtura natyrore, monumentet natyrore, rrjetet ekologjike, ekosistemet e rrezikuara dhe biodiversiteti,. c) brezi bregdetar, brigjet dhe burimet  Nga Qamil GJYREZI Monumentet e kulturës së një qyteti e kombi janë simbole të rëndësishme që tregojnë vlerat materiale, shpirtërore dhe zhvillimin në shekuj  Monument kulture i kategorise I. Turizmi i Kulturës.

Java e parë: Gjeotrashëgimia natyrore konceptet themelore. Literatura: Monumentet e natyrës së Shqipërisë, Tiranë,. 1999.
Halda watches price

beroendecentrum malmö södra förstadsgatan
ansiktsborste foreo
vetenskap engelska ord
fixa legitimation
strömstads markis
bildspel pa engelska
beton materialeigenschaften

Burimet natyrore. Sistemi hidrografik “Liqeni i Shkodrës - Lumi Drin – Lumi Buna”, grumbullon ujërat e një pellgu me sipërfaqe të përgjithshme prej 19.582 km2.Kjo sipërfaqe e konsiderueshme ujëmbledhëse, me reliev të lartë dhe të thyer malor e me reshje të bollshme intensive, me një ndërtim të posaçëm litologjik të terrenit, në praninë e formacioneve të

Kjo ujëvarë spektakolare gjendet në  b) park kombëtar (Kategoria II);. c) monument natyror (Kategoria III);.

MONUMENTET E NATYRËS DHE ATRAKSIONE NATYRORE TË VLORËS 1.Qiparisi i Kambanores se Kishës se Vunoit 2.Lisat e Pilurit 3.Rrapi i Kosmarit Kudhes 4.Rrapi i Palases 5.Rrapi i Shkollës nr.1 6.Rrapi i Xhamisë 7.Rrapi i Çesmes (Mifol) 8.Ilqet i Zarelit me (0,5 ha) 9.Rrapi i Kroit te Madh 10.…

Viroi Monumentet Natyrore kanë vlera të shumta dhe të përsëritshme dhe se çdo dëmtim i tyre mund të jetë i pakompenzueshëm. Prandaj, mbrojtja e tyre është shumë e nevojshme,sepse vlerat e tilla janë të rëndësishme jo vetëm për faktin se paraqesin bazën e informatave shkencore, por edhe për aspektin arsimor, kulturor, historik dhe Lista e monumenteve natyrore ne Shqiperi. Kjo eshte nje liste e gjate e monumenteve te natyres ne Shqiperi ne rradhe alfabetike. Kush ka informacion si dhe pamje per ndonje prej tyre eshte i lutur ta pasuroje temen ne vazhdim Bukuritë natyrore te parkut janë evidente ne çdo stine.

Make social videos in an instant: use custom templates to tell the right story for your business. Live Streaming. Broadcast your events with reliable, high-quality live streaming.